FORCIT SIGNERAR AVTAL OM ATT FÖRVÄRVA EN DEL AV ORICAS VERKSAMHET I FINLAND OCH SVERIGE

Forcit och Orica har ingått ett avtal om en transaktion gällande en del av Oricas verksamheter i Finland och Sverige. Avtalet är föremål för sedvanliga myndighetsgodkännanden. Genom avtalet kommer en del av Oricas verksamhet i Finland och Sverige övergå till Forcit.

 Avtalet omfattar verksamhet för civila sprängämnen, såsom lager och stationer samt tillhörande personal och utrustning som behövs för att tillhandahålla tjänster. Transaktionen påverkar inte Forcits norska verksamhet som kommer att fortsätta som tidigare.

När transaktionen är genomförd kommer det innebära ett breddat servicenätverk och ökade resurser för Forcit. Denna utveckling kommer också ge mer flexibilitet så att vi är ännu mer beredda att möta framtidens krav. Dessutom kommer Forcits befintliga produktsortiment att utökas med Oricas avancerade teknologiska produkter, bland annat trådlösa detonatorer, WebGenTM.

” Med förvärvet får Forcit möjlighet att lära sig om den globala aktörens sätt att betjäna kunder och vi kommer att få flera högklassiga produkter till vår portfölj. Vi är dedikerade till att stödja alla kunder som berörs av transaktionen under hela övergångsperioden, säger Tommi Halonen, COO & Executive Vice President, Explosives.

Mer information:

Janne Lehto
0405190525
janne.lehto@forcit.fi

Kontaktuppgifter till det övriga försäljningsteamet hittar du här.