Forcit-konserni vahvistaa asemaansa modernina teknologiaosaajana ostamalla globaalisti toimivan ohjelmistoyrityksen Portugalista

Pohjoismainen räjähde- ja louhinta-alan moniosaaja, Forcit, toteuttaa tavoitteitaan kasvun ja kansainvälistymisen osa-alueilla. Suomen Hangosta toimintansa 1893 aloittanut yritys on miltei 130-vuotisen historiansa aikana noussut pienen paikallisen tuotantolaitoksen asemasta maailmanluokan teknologiakonserniksi omilla liiketoiminta-alueillaan. Konsernin liiketoiminnot kattavat siviiliräjähteet sekä niiden nykyaikaiset teknologia- sekä palvelukonseptit, puolustusteollisuuden järjestelmät sekä kattavasti rakentamisen ympäristövaikutusten konsultointipalvelut. Forcit ilmoitti tänään, että se on allekirjoittanut O-Pitblast Lda:n ostamista koskevan sopimuksen O-Pitblast Lda:n omistajien kanssa.

Teknologioihin ja digitalisaatioon vahvasti panostava konserni osti portugalilaisen ohjelmistoyrityksen, O-Pitblast Lda:n, jonka globaali liiketoiminta siirtyy osaksi Forcitin toimintaa viimeistään kesäkuun aikana. Kaupan jälkeen Forcit työllistää konsernina jo lähes 500 henkilöä Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja nyt siis myös Portugalissa.

Yritysosto ei tue ainoastaan kasvun tavoitteita, vaan se vahvistaa asemaamme myös kotimarkkinoillamme. Olemme kehittäneet järjestelmiämme ja saavuttaneet monia asettamiamme tavoitteita digitalisaation saralla. Iso kiitos saavutuksista kuuluu O-Pitblastin tiimille, jonka kanssa yhteistyö on jatkunut jo useita vuosia. Kyseessä on luontainen askel, jonka seurauksena integraatio järjestelmien välillä ja kattavin louhinnan optimoinnin kokonaisratkaisu voidaan saattaa saumattomasti loppuun. Yhdistymisestä hyötyvät sekä olemassa olevat asiakkaat Pohjoismaissa että ohjelmiston valinneet kumppanit maailmalla”, kommentoi Forcit International Ltd.:n toimitusjohtaja Tomi Kouvonen.

O-Pitblast Lda on vuonna 2016 perustettu ohjelmistoyhtiö, joka on lyhyessä ajassa kasvanut varteenotettavaksi globaaliksi toimijaksi louhinnan optimoinnin ja sen digitaalisen kokonaissuunnittelun saralla. Jatkuva ja innovatiivinen tuotteiden kehittäminen on ollut alusta lähtien tärkeä osa yhtiön toimintaperiaatteita, ja menestyksen on mahdollistanut vahva usko omaan tuotteeseen ja osaamiseen. O-Pitblast Lda jatkaa toimintaansa itsenäisenä tytäryhtiönä osana siviiliräjähdetoiminnan kansainvälisiä toimintoja.

Kyseessä on tervetullut kehitysaskel ja varsinainen vitamiiniruiske meidän toiminnallemme. Uskon, että investoimalla digitalisaatioon asiakkaamme tulevat kokemaan ennen näkemättömiä etuja prosesseissa ja mikä tärkeintä turvallisuudessa ja tehokkaassa resurssien käytössä. Strateginen tavoitteemme on luoda paras asiakaskokemus ja olla alamme johtaja vastuullisuudessa. Tällä yritysostolla vahvistamme kykyämme täyttää näitä tavoitteita. O-Pitblastin innovatiiviset ja helppokäyttöiset ratkaisut, sekä syvä osaaminen louhinnan digipalveluissa yhdistettynä Forcitin miltei 130 vuoden kokemukseen on erittäin kova kombinaatio ja avaa aidosti globaalit markkinat osaamisellemme”, kommentoi Forcit konsernin toimitusjohtaja Joakim Westerlund.

Kaupan odotetaan tulevan voimaan alkukesän 2021 aikana kun kaupansolmimiseen liittyvät tavanomaiset ehdot ovat täyttyneet.

Tutustu O-Pitblastin nettisivuihin: https://o-pitblast.com/